Beste podcasts

De beste podcasts op een rij. Van sport podcasts tot financiële podcasts, wij zetten ze onder elkaar en kiezen de beste podcasts voor jou. Een podcast is een gesproken gesprek tussen meerdere personen over een bepaald onderwerp. Er wordt bijvoorbeeld wekelijks over Formule 1 gesproken, waarin er vaak door een presentator vragen gesteld wordt aan gasten aan tafel om zo een gesprek op gang te houden.

Een goede graadmeter voor ons of wij een podcast nou echt fantastisch vinden, is als je op den duur weet wanneer de nieuwe aflevering van een bepaalde podcast online komt. Zo weten we van Jong beleggen, de pocast dat dit iedere donderdag om 16:00 is. Dat is niet toevallig, dat is omdat we dit een fantastische podcast vinden en er daarom wekelijks naar uitkijken om een nieuwe aflevering te gaan beluisteren. Dit weten we bijvoorbeeld ook van de Uitlaat van Autoweek. Tweewekelijks op de vrijdagmiddag – overigens; als iemand van de Uitlaat meeleest, verander dit eens heel snel naar wekelijks; we willen meer over jullie werk en het autonieuws horen!

Wat maakt nou een podcast, een beste podcast? Voor ons van Podcastoverzicht.nl zit hem dat in een aantal zaken.
1. Allereerst moet het thema van de podcast duidelijk zijn en ook het centrale en terugkerende punt van de podcast zijn.
2. De podcast moet voor ontspanning zorgen. Dit kan door humor zijn, maar ook een true crime podcast geeft ontspanning.
3. Een basis ingrediënt, maar het gaat nog te vaak fout. Iedereen moet goed te verstaan zijn en daardoor prettig zijn om naar te luisteren qua volume en stemgeluid.

Uiteraard zit er erg veel subjectiviteit in het kiezen van de beste podcasts. Wij willen dan ook liever een podcast overzicht geven per categorie/thema en geven hier kort onze mening over. Heb jij een andere mening over de beste podcast, vertel hem ons! Mis je een podcast op het overzicht van de beste podcasts, geef dit gerust aan. Gezamenlijk maken we er een mooi podcast overzicht van, zodat iedereen kan genieten van de beste podcasts.

Iedereen houdt van lijstjes, alleen wij vinden het erg lastig om nu echt te bepalen wat is de top zoveel van podcasts. Op onze website podcastoverzicht.nl geven we al een overzicht van de podcasts, maar een top 3 maken van de beste podcasts is best lastig. Daarom hebben we ervoor gekozen om wel een top 3 van beste podcasts te maken, maar deze zal regelmatig veranderen. Een nieuwe podcast kan zomaar de top 3 halen of we kunnen een gerenomeerde podcast ineens zat zijn. Blader dus vooral zelf door deze website op zoek naar jouw eigen top 3 beste podcasts, daar gaat het uiteindelijk om.

Beste podcasts

  1. De Uitlaat van Autoweek – Een bijzondere podcast op 1. Wij zijn enorm autofanaat, maar we missen een goede auto podcast. De Uitlaat van Autoweek vult dit op een unieke manier in met de combinatie van hun tijdschrift.
  2. Jong beleggen, de podcast – Nog zo’n bijzondere podcast. Rondom een thema die normaal gesproken een hoge drempel heeft, hebben Pim & Milou het voor elkaar gekregen om beleggen simpel en hot te maken.
  3. NOS Formule 1 podcast – Fijn dat er op een objectieve manier over sport en in dit geval formule 1 gesproken wordt. Wat minder humor, maar wel nog steeds ontspannen, echt even de feiten en gebeurtenissen van het raceweekend bespreken.

Dit zijn voor ons op dit moment de beste podcasts en waarvan we weten wanneer ze een nieuwe aflevering hebben. Nogmaals, dat is voor ons echt de graadmeter voor welke podcasts nu de beste podcasts zijn en daarom een plekje in dit lijstje verdienen.