Apple iMac

Wil je een Apple iMac kopen? Dan zit je hier op de juiste site. Op deze site vind je informatie over deze geweldige desktop van Apple, inclusief de informatie waar je de iMac het beste kan kopen. De Apple iMac behoort tot een van de populairste computers in Nederland. Dat is zo gek nog niet, aangezien de iMac over erg goede specificaties beschikt, en een helder besturingssysteem heeft. Bovendien is de iMac redelijk compact, alles zit namelijk in de behuizing van het scherm. Als je een iMac koopt, hoef je daarom ook niet een extra beeldscherm aan te schaffen. Ga je een iMac kopen? Bekijk dan eens de aanbieders die een iMac te koop aanbieden, zowel het 21,5 inch model als het grotere 27 inch model.

Wat is een Apple iMac?

Zoals we al gezegd hebben, behoort de iMac van Apple tot een van de populairste desktop computers, en dat is niet zomaar. Zo beschikt de iMac over een erg sterke processor en andere specificaties. Daarnaast is het design ook erg mooi, iets wat we wel gewend zijn van Apple. Een andere reden is natuurlijk omdat de iMac erg compact is. Mocht je een iMac kopen, dan kan je die eigenlijk overal plaatsen. Je hebt alleen ruimte nodig voor het scherm, en eventueel een toetsenbord en muis. Wel behoort de iMac tot de duurdere desktop computers. Maar daarom kan het handig zijn om deze site te gebruiken, waardoor je snel de goedkoopste iMac kan vinden en kopen.

Goedkope iMac kopen

Voor kwaliteit betaal je vaak ook wat meer, dat geldt ook voor de producten van Apple. De iMac is immers niet de goedkoopste desktop om de markt. De prijs voor een iMac zal al snel boven de 1000 euro liggen. Met behulp van deze website, zal het makkelijker moeten worden om de goedkope iMac te vinden en te kopen. Zo zullen wij de iMac aanbiedingen op een rijtje zetten, zodat je zelf sneller kan zien waar je de iMac allemaal kan kopen, en voor welke prijs. Hierdoor wordt het vinden van een goedkope iMac steeds makkelijker.

Apple Aanbiedingen

Over die aanbiedingen van de iMac gesproken, MediaMarkt heeft vaak eens per jaar een speciale actie, waarbij je geen btw op je iMac betaalt. Er zijn een hoop mensen die tijdens deze tijd een nieuwe iMac kopen. Wanneer deze actie begint, is nog onduidelijk. Dit maakt het bedrijf zelf vlak voor het begin bekend, wat uiteraard terug te vinden zal zijn op deze site over de Apple iMac. Een andere optie om een iMac te kopen, is te kijken naar een tweedehands iMac. Hier zal je niet de volledige prijs voor hoeven te betalen, omdat iemand anders deze iMac al gebruikt heeft. Daarnaast kan je ook kijken naar een refurbished iMac, die ze bijvoorbeeld bij Leapp aanbieden. Als je kiest voor zo’n refurbished Apple product, dan koop je eigenlijk al een gebruikt apparaat, maar wel met gewoon garantie via de webwinkel. Hierdoor is een refurbished iMac kopen ook erg populair.

iMac design: waarom een iMac computer?’

Het design van de Apple iMac zal waarschijnlijk één van de vele redenen zijn waarom je een iMac kopen moet. Apple zelf noemt het een ‘meesterwerk’, en dat is eigenlijk wel correct. Zo heb je geen grote computerkast nodig die je met veel draden vast maakt aan het extra beeldscherm. De iMac heeft dat alles in 1. Zoals we daarnaast ook nog eens van Apple gewend zijn, is het design heel erg strak vormgegeven. Het past daarom in elke hoek van de kamer.

Hoe ziet een iMac eruit?
Aan de voorkant zie je ook geen andere dingen behalve het beeldscherm, wat veel mensen ook aan zal spreken. Aan de achterkant van de iMac vind je de aansluitingen voor de USB, Thunderbolt, Ethernet en koptelefoon. Aan de randen is het design ook nog eens maar 5 millimeter dik. Wil je een kleinere PC? Kies dan voor bijvoorbeeld de Macbook Pro of Macbook Air.

Scherm van de Apple iMac
Het scherm van de iMac is ook geweldig, waar de kleuren heel helder weergegeven worden. Zo zal je geen last hebben van weerspiegeling, is de kijkhoek zo goed als optimaal (vanuit elke hoek kan je het beeldscherm goed bekijken), en heb je lekker de ruimte. De iMac kan je namelijk kopen in twee verschillende maten: het kleinere 21,5 inch model en het grotere 27 inch model. Vooral het 27 inch model is indrukwekkend, aangezien het een groot scherm is. Na een tijdje zal dat scherm echter ook gewoon wennen, en wil je niks meer anders. Voordeel van de grotere 27 inch iMac is dat de resolutie een stuk opgehoogd is. Deze is 2560 x 1440 pixels tegen 1920 x 1080 pixels van het 21,5 inch model. Daardoor kan je meer vensters naast elkaar open hebben staan (zonder overlap), en heb je dus eigenlijk meer scherm tot je beschikking, naast dat die al groter is.

iMac configureren

Als je het standaardmodel van de Apple iMac koopt, dan beschik je natuurlijk al over een geweldige computer. Je kan hem echter nog sneller maken, mocht je dat willen. Zo kan je tegen een bijdrage de processor opvoeren, waardoor alle dingen die je doet nog sneller uitgevoerd kunnen worden. Dit zal vooral handig zijn als je speciale design programma’s, of andere zware applicaties, gebruikt. Naast het uitbreiden van de processor bij het kopen van je iMac, kan je er ook voor kiezen om het geheugen uit te breiden. Zowel het opslaggeheugen als ook het werkgeheugen kan je uitbreiden. Daarnaast is het ook mogelijk om je grafische kaart beter te maken. Let wel op dat al deze upgrades extra geld zullen kosten bij je iMac aanschaf.