Macbook Air

Een iMac kopen is leuk, maar dan heb je wel een desktop computer die je dus niet heel erg makkelijk zomaar even ergens naartoe mee kan nemen. Daarvoor kan het een beter idee zijn om een laptop te kopen, bijvoorbeeld de Macbook Air kopen van Apple. Naast de Macbook Air brengt Apple ook nog een andere laptop uit, die qua prestaties voorloopt: de Macbook Pro. Daardoor is die wel wat groter en zwaarder dan de Macbook Air.

Welke formaten Macbook Air zijn er?

Net als bij de iMac, komt ook de Macbook in verschillende formaten. Zo kan je kiezen om het 11 inch model te kopen, of kan je besluiten om toch voor het iets grotere 13 inch model te gaan. Zoals ook het geval bij de iMac, verschillen ook de prijzen en specificaties tussen de twee modellen. Al valt het verschil in specificaties wel mee, aangezien het 13 inch model eigenlijk alleen een langere batterijduur heeft. 

Voordelen

Het voordeel van het kopen van een Macbook Air ten opzichte van eigenlijk alle andere laptops, is dat hij ontzettend dun en licht is, maar toch krachtig. Mensen kopen vooral de Macbook Air in plaats van de Pro omdat je de Air overal veel makkelijker mee naartoe kan nemen, omdat hij zo compact is.

Design van Macbook Air

Vaak worden laptops geprezen om hun uitzonderlijke functies, of bijvoorbeeld een prijs-kwaliteitsverhouding. Waar de Macbook Air altijd op uit heeft geblonken, is het design. Het design wordt door Apple zoals altijd al wel simplistisch gehouden, wat eigenlijk indruk weet te maken op iedereen. Zo is de Macbook Air ontworpen om dun, licht en mooi te zijn. Zo weegt het apparaat net een kilogram, waarmee het echt een hele lichte laptop is. Hoewel hij klein oogt, lijkt de Macbook Air misschien ook een beetje fragiel. Gelukkig is dat ook geen probleem. Je moet natuurlijk geen gekke dingen gaan doen met je Macbook Air, maar hij kan tegen de meeste stootjes, zoals alle laptops dat wel kunnen.