Tweedehands iMac kopen

Als je dan toch op zoek bent naar een goedkope iMac, kan je dat ook doen door te kijken naar een tweedehands iMac. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een refurbished iMac te bestellen, of te kijken naar andere tweedehands opties. Op websites als Marktplaats zijn zat van deze computers te vinden. Hoewel de markt voor computers namelijk steeds minder aantrekkelijk lijkt te worden door de komst van de tablet zoals de iPad, blijft de iMac erg populair. Mocht je kiezen voor een tweedehands iMac van die je op een online marktplaats gaat kopen, dan moet je wel op een aantal dingen letten. Zulke sites willen namelijk nog wel eens fraude gevoelig zijn, en omdat het toch om een groot bedrag gaat, wil je liever dat alles rustig verloopt. Daarom een paar tips voor het kopen van een tweedehands iMac

Tips voor een tweedehandse iMac

  • Bekijk niet specifiek één model, maar bekijk er meerdere. Zo kom je er een beetje achter wat doorgaans als prijs wordt gehanteerd. Hiermee weet je ook beter of de prijs niet te laag is, waardoor de kans groter is dat je wellicht met een oplichter te maken hebt.
  • Check of je de iMac nog kan updaten naar de nieuwste versie van OS X. Als je namelijk een iMac koopt die niet meer een update kan krijgen, dan kan het zijn dat je na een tijdje de computer niet meer naar behoren kan gebruiken omdat alle apps verouderd zijn.
  • Hoewel het misschien interessant lijkt om een ouder model te kiezen, omdat je daar minder voor hoeft te betalen, is dat niet altijd het beste idee. Zo kan het zijn dat de processor te slecht is om de applicaties te laten draaien. Kijk bij het kopen van een iMac daarom of je minimaal een Intel Core 2 Duo processor hebt, of kijk naar de behuizing. Als de behuizing van plastic is, heb je waarschijnlijk een te oud model.
  • Als je een tweedehands iMac online koopt op een site als Marktplaats of Ebay, let er dan op dat je het apparaat zelf ophaalt en niet laat verzenden. Daardoor kan je voor je aankoop nog alles checken, en verminder je de kans dat je opgelicht wordt.
  • Vertrouw je het kopen van een tweedehands iMac niet helemaal, kijk dan eens bij aanbieders van een refurbished iMac. Daar betaal je vaak wel meer, maar is de iMac van te voren al gecontroleerd, schoongemaakt en krijg je garantie op het toestel.

Met bovenstaande tips zal het kopen van een tweedehands iMac je een stuk beter af moeten gaan. Wil je toch liever het allernieuwste hebben en zeker weten dat je goed zit, bestel dan een nieuwe iMac bij een online aanbieder of via Apple zelf.