27 inch iMac

De iMac 27 inch is de grootste iMac die je kan kopen met een, je raadt het al, 27 inch haarscherp beeldscherm. Hier lees je alles wat je wilt weten over de iMac 27 inch. Toch liever het kleinere model, kijk dan eens op de pagina over de 21,5 inch iMac. Op deze pagina vind je de redenen waarom je een iMac 27 inch moet kopen, wat de beste prijzen zijn en waarom de iMac 27 inch zo populair is.

iMac met 27 inch scherm

Apple zal waarschijnlijk het meest bekend zijn om zijn smartphones, de iPhone, maar maakt daarnaast ook nog andere apparaten. Zo ook de iMac desktop computer (en de Macbook als laptop). Net zoals alle andere apparaten van Apple heeft ook de iMac 27 inch een minimalistisch design meegekregen, wat kenmerkend is voor het bedrijf Apple. De iMac 27 inch is de meest imposante computer die je bij Apple kan kopen. Dat komt natuurlijk door het mooie en grote 27 inch scherm. Hoewel dit aan het begin erg groot kan lijken, zal je er na een tijdje zeker gewend aan raken. Omdat de iMac een all-in computer is (de apparatuur zit in het beeldscherm verwerkt), maakt de grote van het scherm meer verschil uit dan je zal denken. Zo krijg je bij dit model van de iMac betere specificaties waardoor je een hoop dingen beter en sneller uit kan voeren.

Specificaties

Als je een Apple iMac met 27 inch beeldscherm koopt, dan beschikt de computer altijd over een aantal standaard specificaties. Zou zal een nieuwe generatie iMac 27 inch beschikken over een scherm met een 5K resolutie (5120 x 2880 pixels), een FaceTime HD camera met native resolutie, stereoluidsprekers, poorten voor koptelefoon/USB 3/Thunderbolt 2/SDXC/Gigabit Ethernet, Magic Toetsbord, Magic Mouse 2 en natuurlijk het besturingssysteem OS X. Daarnaast kan je uit verschillende modellen kiezen, die op de volgende specificaties van elkaar verschillen, met in het begin telkens de standaarduitvoering:

  • 3,2 GHZ quad-core i5 (Turbo tot 3,6 GHz)/3,3 GHZ quad-core i5 (Turbo tot 3,9 GHZ). Beide processors kan je vervolgens nog uitbreiden tot een 4,0 GHz quad-core i7 processor met een Turbo Boost van 4,2 GHz.
  • 8 GB RAM/16 GB RAM/32 GB RAM.
  • 1 TB harde schijf opslag/3 TB harde schijf of 256/512/1024 GB SSD geheugen.
  • AMD Radeon R9 M380/M390/M395/M395X.

De iMac 27 inch kan je daardoor zo duur maken als je zelf wilt. Je kan hem kopen van een adviesprijs vanaf 2129 euro, maar is uit te breiden totdat je iMac bijna 5000 euro kost.

iMac 27 inch voordelen

Ja, de iMac is inderdaad wat duurder dan de meeste computers die je kan kopen, zeker het 27 inch model. Toch kan de iMac 27 inch een erg interessante computer voor je zijn. Hieronder beschrijven we een aantal voordelen van de iMac 27 inch.

  • All-in-one computer: De meeste desktop computers zijn een computer en een monitor apart. Bij de iMac zijn ze in elkaar verwerkt, waardoor je een geweldig compact apparaat hebt. Zo bespaart de iMac ruimte, en ook in aankoopbedrag als je nog wel een extra monitor moet kopen. Extra voordeel van het 27 inch scherm van de iMac met een 5K resolutie is dat je meer werkruimte zal hebben op je beeldscherm. Hierdoor kan je meerdere tabbladen bijvoorbeeld makkelijker naast elkaar plaatsen, terwijl alles wel gewoon overzichtelijk blijft.
  • iMac beeldscherm is erg dun: Eigenlijk nog een reden waarom je ruimte bespaart, is omdat het beeldscherm erg dun is. Ondanks dat daar eigenlijk ook de rest van de computer in verwerkt zit. Zo is de iMac aan de randen van het scherm slechts 5 mm dun!
  • iMac 27 inch specificaties: Dan zijn er natuurlijk ook nog de specificaties van de iMac die het erg goed doen. De iMac is namelijk met veel zorgvuldigheid in elkaar gezet, waardoor alle onderdelen naadloos op elke werken en ingewerkt zijn. Datzelfde geldt voor het OS X besturingssysteem. Hierdoor werkt de computer ideaal, en zal het ontzettend snel zijn voor de dingen waarvoor je de iMac nodig zal hebben.