Goedkoopste iMac

Het zal lastig worden om een goedkope iMac te vinden, aangezien de iMac toch een behoorlijke prijs heeft. Hier krijg je dan natuurlijk wel een hoop kwaliteit voor terug. Je kan echter wel onderscheid maken tussen verschillende iMacs, waardoor je een goedkope iMac kan vinden als je de verschillende modellen met elkaar vergelijkt. Als je een iMac kopen wilt, dan kan je namelijk kiezen voor een 21,5 inch model iMac, of een 27 inch model. Het kleinste model is daarbij het goedkoopste. Daarom zal dit ook de goedkope iMac zijn die je kan vinden. Bij verschillende aanbieders kan je ook verschillende prijzen vinden, zie daarom het overzicht.

Voordelige iMac kopen

Mocht je echt graag een goedkope iMac willen bemachtigen, dan kan je wachten op speciale aanbiedingen voor de iMac. Zo is er bijna jaarlijks een actie bij MediaMarkt, waarbij je geen btw hoeft te betalen. Dit geldt vaak ook voor de iMac, waardoor je een goedkope iMac veel sneller kan krijgen. De allergoedkoopste iMac zal je waarschijnlijk vinden door te zoeken voor het kleinere model, zonder extra toevoegingen. Zo kan je bijvoorbeeld geheugen of opslag bijkopen, maar als je dat niet doet, zal je de desktop computer van Apple voor een lagere prijs kunnen krijgen.

Kleinere of grotere versie kopen

Datzelfde geldt overigens ook voor het grotere model. Zo kan je een goedkope 27 inch iMac hebben met minder goede specificaties, en een nog duurdere met betere specs. Deze zal je nadat je de iMac ontvangen hebt, niet meer uit kunnen breiden. Mocht je dus graag een iMac willen kopen, bedenk dan goed of je dat extra geheugen toch niet nodig zal hebben. Hoewel je zonder misschien wel goedkoper uitkomt, is het achteraf gezien toch beter om net iets meer uit te geven, zodat je er langer plezier van zal hebben.

Gebruikte iMac kopen

Je kan ook een iMac aanschaffen voor een goedkopere prijs dan dat die nieuw in de winkel kost. Zo worden er genoeg tweedehands of refurbished iMacs aangeboden. Hierdoor kan je het apparaat nog goedkoper krijgen, dan als je hem direct uit de winkel koopt. Nadeel is vaak wel dat je soms geen recht meer hebt op garantie, en dat het toestel waarschijnlijk wel al wat ouder kan zijn. Mochten die punten je niet zo veel uitmaken, dan kan je eens verder kijken op de pagina over de tweedehands iMac of op de pagina die gewijd is aan de refurbished producten van Apple.