Hoe kan je een IP-adres van je Macbook vinden?

Het is voor veel mensen erg belangrijk om een goed werkende computer te hebben. Dat kan door allerlei verschillende redenen komen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een computer nodig hebt voor je werk. Wanneer je een computer nodig hebt voor je werk, is het natuurlijk erg belangrijk dat deze altijd goed werkt en dat je weet hoe die werkt. 

Apple

Apple is een van de meest populaire merken die er is. Zij verkopen Macbooks, Ipads, Iphones, Airpods en Smartwatches. Het voordeel van Apple is dat je alles onderling kan connecten met elkaar. Zo hoef je niet uren bezig te zijn met bestanden over te zetten. Met één druk op de knop kan je iets gemakkelijk overzetten naar een ander apparaat.

Omdat dit zo gemakkelijk is kan kiezen mensen vaak om meerdere apparaten te kopen van Apple. Vaak zijn dit een Iphone en Macbook. Mensen kiezen voor een Macbook omdat deze makkelijk overal naar toe te nemen is. Je kan er mee thuiswerken of op kantoor zonder alles steeds te hoeven ontkoppelen.

Een ander voordeel van Apple is dat zij een eigen IP-adres hebben, dit noemen zij een MAC-adres. Maar wat is nou precies een IP-adres? Dit is een adres waardoor je computer herkend als die op internet is aangesloten. Het adres is vergelijkbaar met een telefoonnummer. Een IP-adres is altijd een unieke code net zoals een telefoonnummer. 

Maar waar vind ik dit IP-adres dan op mijn Macbook? Deze is gemakkelijk te vinden via  het Apple-icoontje. Als je die hebt geopend ga je naar Systeemvoorkeuren, daar klik je op Netwerk om door te kunnen klikken naar Geavanceerd. Hier vind je het MAC-adres onder het tabblad Hardware. Mocht je het IP-adres van je Macbook willen weten zoek je onder het tabblad TCP/IP.

Plaats een reactie