Met een USB hub c kun je gemakkelijk met je Mackbook thuis of op kantoor werken

Bijna iedereen doet er aan mee, velen niet vrijwillig, maar het moet nu eenmaal. Thuiswerken. De een vindt het de uitkomst van de eeuw, de ander vindt het verschrikkelijk. Wat er ook van gevonden wordt, het brengt ook zo zijn struggles met zich mee, slechte wifi/internetverbinding, een tekort aan usb-poorten en wat dacht je van al die accu die zo snel lijkt leeg te raken. Met een USB c hub kun je er ervoor zorgen dat je voldoende aansluitingen hebt. Gelukkig geeft dit artikel je allerlei tips die het thuiswerken voor u kunnen vergemakkelijken en ervoor kunnen zorgen dat u thuis, maar ook (als het weer mag) op kantoor optimaal aan de slag kan gaan. 

Verbeter je wifi/internet 

Modems werken als radio’s. Dit betekent dat ze uit zenden op een bepaalde frequentie. De huidige modems zijn vaak in staat om 2 frequenties uit te zenden. Dit zijn 2.4 GHz en 5 GHz. Vaak staat de modem standaard ingesteld op de 2.4 GHz frequentie, het nadeel hiervan is echter dat deze frequentie maar over een beperkt aantal zuivere kanalen beschikt. Dit betekent dat allerlei draadloze apparaten elkaar kunnen verstoren. 

Bovendien kunnen niet alleen je eigen draadloze apparatuur elkaar verstoren, maar zo ook die van de buren en de rest van de woonwijk. Dit kan je wifi/internet vele malen slomer maken. Check dus of je modem staat ingesteld op 2.4 GHz. Is dit het geval? Zet hem dan op 5 GHz. Dankzij de grote hoeveelheid kanalen op deze frequentie is de kans op verstoring veel kleiner. Zorg er echter wel voor dat uw modem dichtbij uw werkplek is, aangezien het 5 GHz-signaal minder ver bereik heeft. 

USB-poorten aan overvloed 

Beschik je over een MacBook? Dan ken je het vast wel, het tekort aan usb-poorten. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de MacBook, maar ook voor andere computers. Echter is het bij de MacBook wel het meest voorkomende probleem. Aangezien de Macbook maar beschikt over 2 USB poorten beschikt, betekent dit dat je maar 2 usb-poorten kunt gebruiken. Als je dus met allerlei verbindingen (usb-stick, harde schijf, muis, toetsenbord, etc.) wilt werken, gaat dit helaas niet. Gelukkig is dit heel makkelijk op te lossen met behulp van de aanschaf van een USB C hub. 

De USB C hub is namelijk een multifunctionele adapter die je aan je MacBook kunt aansluiten. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, met verschillende aansluitingen. Zo heb je een USB C hub’s met 3 aansluitingen, maar ook een met 13 aansluitingen. De aansluitingen van een USB-C hub kunnen variëren van USB tot Micro SD, HDMI, etc. De aanschaf van zo een hub kan dus het werken enorm vergemakkelijken! 

De lege accu is nu verleden tijd 

Ja hoor, weer een melding dat je accu van je MacBook leeg is, terwijl je hem nog pas geleden hebt opgeladen. Ook dit is makkelijk op te lossen, door het aanschaffen van de Thunderbolt 3 laadkabel. Deze 1 meter lange kabel laad op super hoge snelheid uw laptop. En met behulp van de high-definition-prestaties en het hoge uitgangsvermogen van de Thunderbolt 3 heeft u ook nog eens de mogelijkheid (met dezelfde kabel) om uw gegevens optimaal te laten overdragen. Bovendien kun je deze Thunderbolt 3 koppelen aan je USB C hub. Kortom, met behulp van de juiste wifi instellingen, de USB C hub (mogelijk i.c.m.) en de Thunderbolt 3, kunt je thuis of op kantoor optimaal aan de slag!

Plaats een reactie