‘MacOS’ wordt nieuwe software voor iMacs

‘MacOS’ wordt genoemd op de site van Apple: Het is heel goed mogelijk dat OS X, het besturingssysteem voor de iMac, een andere naam zal krijgen. Op de site van Apple is namelijk deze term opgedoken. De verandering zou wel logisch zijn, aangezien dit beter te plaatsen is bij de huidige besturingssystemen van Apple. Denk daarbij bijvoorbeeld aan iOS, tvOS en watchOS. Enige opvallend daaraan, is dat MacOS met een hoofdletter wordt geschreven. Ondertussen heeft Apple de naam al weer terug veranderd.

MacOS opvolger van OS X

Een maand geleden dook de naam macOS al voor het eerst op. Destijds werd daar nog niet heel veel indruk meegemaakt, omdat developers deze naam wel vaker gebruiken. Dit omdat dit makkelijker is. Nu dit ook op de eigen site van Apple genoemd wordt, ligt het meer voor de hand dat deze naamsverandering ook zal gebeuren. Het ligt vervolgens voor de hand dat Apple deze naam wereldkundig zal maken tijdens het WWDC. Vervolgens is het ook heel goed mogelijk dat de volgende iOS update de OS X naam overneemt, en dan in de vorm van iOS X, als opvolger van iOS 9.

Voordelen van MacOS

Voor de gebruiker zal er verder vrij weinig, of eigenlijk niks, veranderen. Alleen de naam van het besturingssysteem wordt wat anders, maar dat zal je nergens echt terug gaan vinden. De oudere iMacs zullen deze update dan ook gewoon krijgen. Je kan dus gerust ook nu een iMac kopen.

Plaats een reactie